Dus daarjuist aan de slag met de knolselderij. Het viel me nog mee om hem te schillen. Ik dacht dat ik een heroïsche strijd ging moeten leveren, maar hij gaf zich vlug gewonnen. Wie weet ga ik de knolselderij wat vaker gebruiken in mijn keuken! Als jullie lekkere recepten kennen met deze groente, laat maar weten!
Aardappelgratin met knolselderij
echte winterkost! |
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiding en 50 minuten oventijd
Ingrediënten:
1 knolselderij
500 gram vastkokende aardappelen
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 bekertje slagroom 125 ml (ik heb light gebruikt)
100 gram geraspte gruyère
Hier liggen ze nog op me te wachten... |
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de knolselderij en de aardappelen, en snijd ze in dunne plakjes.
Schik deze plakjes dakpansgewijs in een ovenschaal.
Strooi de gehakte knoflook over de plakjes. Breng op smaak met zout en peper. Giet er de slagroom over en bestrooi tenslotte royaal met gemalen kaas.
klaar voor de oven |
Voordat je de schaal in de oven plaatst, bedek je hem best met aluminiumfolie, om aanbranden tegen te gaan. Na 30 minuten oventijd verwijder je de folie, zodat de kaas kan gratineren. Na 50 minuutjes is de gratin klaar! Ik heb er een vegetarische spinazieburger en gestoofde erwtjes bij gegeten.
De smaak van de knolselderij viel me goed mee. Het was niet té aanwezig, maar sloot harmonieus aan bij de aardappel. Zeker een recept voor herhaling vatbaar!
echte winterkost! |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten