Goed, een paar dagen later had ik nog steeds geen paprika aangeraakt. Er begon zich dus een dringend probleem te stellen, want wie wil er nu verlepte paprika's eten? Ik kreeg het lumineuze idee om er pesto van te maken. Ik had ooit eens gelezen dat elke groente tot pesto gemaakt kan worden (hoewel: spruitjespesto klinkt niet zo aanlokkelijk...), en inderdaad, na het afspeuren van internet bleek er een recept voor paprika-pesto voorhanden! Bij Anna Langbein vond ik een geschikt recept, dat ik aangepast heb naar mijn goestingkjes.
En wat een verrassing was het! Echt overheerlijk! Heerlijk zoet en smeuïg! Nooit gedacht dat het zo lekker ging zijn! Dit moet je eens proberen! Wij hebben er gegrilde kip en courgette bij gegeten, maar het smaakt waarschijnlijk even goed door pasta of bij een stukje vis.
Geroosterde paprika-pesto
Recept voor: 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten oventijd en 10 minuten voorbereidingstijd
Ingrediënten:
3 paprika's (geel of rood)
3 teentjes knoflook
50 gram pijnboompitten of amandelen
handje vol basilicum
peper en zout
4 eetlepels olijfolie
met rode en/of gele paprika's |
Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika's midden door en lag ze met de snijkant naar beneden op een met bakpapier bedekte bakplaat.
met de snijkant naar beneden |
Leg de teentjes knoflook ongepeld tussen de paprika's. Plaats ongeveer 30 minuten in de oven.
Haal de bakplaat uit de oven.
Doe de paprika's in een plastic zakje. Laat ze hierin 20 minuutjes afkoelen, zodat je het velletje makkelijk van de paprika's kunt verwijderen.
Rooster in een droge koekenpan de nootjes tot ze bruin zijn en doe ze in een hoge beker. Plaats hierbij de basilicum, het paprikavlees, de nootjes, de knoflook (uit het schilletje) en peper en zout. Giet er de olijfolie op.
verse basilicum |
de geroosterde en ontvelde paprika's |
Mix tot een gladde puree. Breng eventueel nog op smaak.Klaar!
fantastische pesto |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten