Zachte venkel gestoofd in melk
Recept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 5 minuten voorbereidingstijd, 15 minuten kooktijd, 10 minuten oventijd
Ingrediënten:
2 venkels
2 deciliter melk
30 gram Parmezaanse kaas
peper en zout
Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 190 graden.
Snijd de venkel in stukken van ongeveer 2 cm breed.
venkel in stukken snijden |
Doe de melk met de venkel in een pannetje en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten koken of tot de venkel zacht is. De melk is normaal gezien bijna verdampt.
koken in de melk |
Giet de venkel met de resterende melk in een ovenschaal. Bestrooi met Parmezaanse kaas en plaats gedurende 10 minuten in de oven tot de venkel bruin en bubbelend is.
lekker met veel peper! |
Heerlijk met puree en een stukje vis.
Venkel is mijn lievelingsgroente. Ik stoof het in een beetje roomboter, met een scheutje witte wijn en slagroom. En dan met tagliatelle en Parmezaanse kaas, heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenKlinkt inderdaad ook heel lekker! Misschien toch maar eens proberen :-)
BeantwoordenVerwijderen