Pagina's

zaterdag 9 februari 2013

Lekker bijgerecht: heerlijk zoete venkel gestoofd in melk

Ik lust venkel maar op één manier: gestoofd in melk. Het zorgt dat de venkel een zachte, bijna zoete smaak krijgt. Je moet het echt eens proberen, ook als je geen venkelliefhebber bent. Je bent verkocht voor je het weet :-)


Zachte venkel gestoofd in melk




Recept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 5 minuten voorbereidingstijd, 15 minuten kooktijd, 10 minuten oventijd






Ingrediënten:
2 venkels
2 deciliter melk
30 gram Parmezaanse kaas
peper en zout

Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 190 graden.

Snijd de venkel in stukken van ongeveer 2 cm breed.

venkel in stukken snijden


Doe de melk met de venkel in een pannetje en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten koken of tot de venkel zacht is. De melk is normaal gezien bijna verdampt.

koken in de melk


Giet de venkel met de resterende melk in een ovenschaal. Bestrooi met Parmezaanse kaas en plaats gedurende 10 minuten in de oven tot de venkel bruin en bubbelend is.

lekker met veel peper!


Heerlijk met puree en een stukje vis.



2 opmerkingen:

  1. Venkel is mijn lievelingsgroente. Ik stoof het in een beetje roomboter, met een scheutje witte wijn en slagroom. En dan met tagliatelle en Parmezaanse kaas, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt inderdaad ook heel lekker! Misschien toch maar eens proberen :-)

    BeantwoordenVerwijderen