Toen ik dit recept van Jamie Oliver tegenkwam, moest ik het dan ook onmiddellijk - zonder uitstel - proberen! Ik houd wel van de stijl van Jamie Oliver. Zijn recepten zijn eenvoudig, zonder al teveel poespas, maar enorm smaakvol! Het steekt allemaal niet zo nauw, maar het lukt wel altijd. Heerlijk om zo te koken, toch?
Spaghetti puttanesca op wijze van Jamie Oliver
Recept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten voorbereidingstijd en 15 minuten kooktijd
Ingrediënten:
400 gram spaghetti
2 teentjes knoflook, fijngesneden
15 zwarte olijven zonder pitten
12 ansjovisfilets
1 rood pepertje, fijngesneden
1 theelepel oregano
400 gram tomaten uit blik
verse basilicum naar smaak
Parmezaanschilfers
zout en peper
olijfolie
Bereidingswijze:
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de knoflook, olijven, ansjovis, rode peper en oregano enkele minuten aan in de olijfolie. Ik gebruik zelf de olijfolie die bij de ansjovisfilets zit. Dit brengt nog meer smaak in het gerecht.
de smaakmakers |
fruiten in de olie |
Voeg de tomaten toe en laat 5 minuten sudderen op klein vuurtje.
tomaatjes er bij |
Voeg de spaghetti toe aan de saus. Kruid met peper (zout vind ik zelf niet nodig door de ansjovis). Roer goed om.Voeg de basilicumblaadjes toe. Bestrooi met Parmezaanschilfers.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten