De kip was door het toepassen van alle tips (dank je wel SOS Piet, Jeroen Meus en konsoorten!) enorm sappig, zelfs de borst! Hij was zo lekker dat we met ons viertjes de volledige kip op ons gemak verorberd hebben. Hij was zelfs zo snel op, dat ik ben vergeten een foto maken van het eindresultaat... Stom, stom, stom. Heb enkel een foto van een gebraden bil...
Mals en sappig gebraden kippetje
Recept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiding en 70 minuten oventijd
Ingrediënten:
1 braad(bio)kip
50 gram goede boter
Verse of gedroogde tijm
4 teentjes knoflook
1 ui
1 citroen
olijfolie
paprikapoeder
Bereidingswijze:
Verwarm de oven en een braadslee voor op 180 graden.
Roer de boter zacht. Vermeng met een theelepel tijm en een fijngehakt teentje knoflook.
kruidenboter maken |
Deze kruidenboter verdeel je onder het vel van de kip. Ga hiervoor met je vinder tussen het vel en het vlees om het vel los te maken van heet vlees (zowel op de rug als de borst). Verdeel er nu de boter onder. De boter zal er voor zorgen dat het vlees lekker sappig blijft.
kruidenboter onder het vel verdelen |
Kruid de binnenkant van de kip goed met peper, zout en tijm. Hak de ui en knoflook in grote stukken en steek deze in de buikholte. Sluit de buikholte tenslotte af met de citroen.
kip vullen met geurige aromaten |
Masseer het vel van de kip met de olijfolie. Op deze manier krijg je straks een lekker knapperig vel. Kruid met peper en zout en bestrooi met wat paprikapoeder.
paprikapoeder verdelen over de kip |
Haal de braadslee uit de oven en giet nog wat olijfolie in de braadslee. Plaats de kip met de borst naar onder in de braadslee. Zet in de oven.
Begiet de kip geregeld met het braadvocht om het vlees mals te houden. Draai halverwege de oventijd de kip om (borst naar boven).
Lekker met bijvoorbeeld sla en tomaten of appelmoes! Smakelijk!
Mmmmm, lijkt me heerlijk!
BeantwoordenVerwijderen