zaterdag 26 januari 2013

Cakejes met appel en walnoot

Het is weeral snertweer buiten. De verveling slaat toe en ik ga op zoek naar een zoete afleiding in de voorraadkast. Maar... grrrr... geen koekje te bekennen! Eén oplossing dient zich aan: zelf aan de bak gaan! Mijn basiscake recept is hier altijd een succes (recept van Nigella Lawson voor cupcakes). Deze keer pimp ik ze met stukjes appel en grofgehakte walnoten. Heerlijk!!!

 Cakejes met appel en walnoot




Recept voor: 10 cupcakes
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiding en 25 minuten oventijd









Ingrediënten:
125 gram zelfrijzende bloem
125 gram boter
125 gram fijne suiker
2 eieren
vanillepeultje, zaadjes er uit gehaald
2 eetlepels volle melk
appel
enkele walnoten

Bereidingswijze:
Heel eenvoudig: keil alles, behalve de melk, appel en walnoot in een kom en mix tot een luchtige massa.

makkelijk: alles in 1 kom


mixen tot een luchtige massa


Roer er voorzichtig de melk, appel en walnoot door, tot alles goed gemengd is. Vul cupcakevormpje tot 2/3de met het deeg.


mijn ijverige helper (en voorproever)!


Zet in een voorverwarmde oven van 165 graden gedurende 25 minuten. Lik de beslagkom en lepel proper terwijl de heerlijke geur van versgebakken cupcakes de keuken vult. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze even afkoelen (als je zolang kan wachten). Probeer ze nu niet allemaal in één keer op te eten. Succes hiermee!



2 opmerkingen: