Binnenkort wil ik ze eens maken met een andere glutenvrije meelsoort. Ik heb ze al getest met een mengeling van Teff en boekweit, maar die vielen hier niet in smaak. Wie tips heeft, ik hoor het graag!
Gluten- en suikervrije scones
Recept voor: ongeveer 9 scones
Bereidingstijd: 5 minuten voorbereidingstijd en 12 minuten oventijd
Ingrediënten:
225 gram rijstbloem
2 theelepels natriumbicarbonaat (of eventueel glutenvrij bakpoeder)
30 gram boter
25 gram rijststroop
1 klein eitje
150 milliliter volle melk (ik gebruik lactosevrij)
Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 180 graden.
Meng alle ingrediënten met een mixer in een kom.
alles samen in een kom |
en mixen |
Verdeel het deeg in een cupcakevorm (ik gebruik ook cupcakepapiertjes om ze in te bakken). Ik vul de vormpjes tot net onder de rand.
Bak gedurende 12 minuten in de oven. Warm of koud te eten! Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten