Een gezonde pasta met slechts een paar ingrediënten en ook nog eens klaar in 20 minuten!
Pasta met groene asperges en gerookte forel
Recept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
250 gram pasta
500 gram groene asperges in stukjes van 3 centimeter (schillen is niet nodig, enkel het houterig einde verwijderen)
1 deciliter crème fraîche light
geraspte schil van 1 citroen
2 theelepels bieslook
250 gram gerookte forel in kleine stukjes
peper en zout
Bereidingswijze:
Kook de pasta gaar. Giet af en zet even aan de kant.
Breng in een hoge pan een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook. Voeg de asperges toe en laat 10 minuten koken. Giet af en spoel met koud water.
de groene asperges |
Bruin de asperges in een klontje boter. Kruid met peper en zout.
geef de asperges een mooi kleurtje |
Vermeng de crème fraiche met de citroenschil en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de stukjes forel toe.
de gerookte forel |
Meng de pasta met de asperges. Dresseer met de gerookte forel en crème fraîche. Smakelijk!
Groene asperges roosteren in de oven, met lekkere olijfolie en zeezout = nóg gemakkelijker!
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor de tip Nell! Volgende keer probeer ik deze manier zeker eens!
VerwijderenOok nog nooit gemaakt, groene asperges. Me misschien toch maar eens aan wagen.
BeantwoordenVerwijderenHet is echt goed meegevallen! Makkelijk en heel lekker! Zeker doen!
Verwijderen