Pagina's

zaterdag 2 februari 2013

Mac 'n cheese volgens recept van Martha Stewart

Ik weet het, het is wreed...  Het is niet eerlijk... Al die goede voornemens van januari worden de deur uitgegooid na het zien van deze heerlijkheid. En deze is absoluut geen vriend van onze lijn! Alleen al er naar kijken doet je aankomen. Maar ik kon niet anders! Dit recept schreeuwde "Maak mij, of je vergeeft het jezelf nooit!". En wat ben ik blij dat ik het gedaan heb! Hét ultieme comfortfood! Een ovenschaal boordevol heerlijke, smeuïge, zalige pasta met een boterige, kazige, krokante bovenlaag. Wie kan daar nee tegen zeggen? Ik niet in ieder geval (en de tweede keer opscheppen ook niet...).



Mac 'n cheese




Recept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten voorbereidingstijd en 20 minuten oventijd






Ingrediënten:
500 gram pasta
600 ml melk
40 gram bloem
40 gram boter
peper, zout en nootmuskaat (telkens een halve theelepel)
120 gram gruyère
150 gram cheddar
3 sneden wit brood zonder korst
1 eetlepel boter

Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 190 graden.

Scheur het brood in kleine stukjes. Doe deze in een kom. Smelt de eetlepel boter en meng met de broodkruimels. Zet aan de kant.

broodkruimels vermengd met gesmolten boter


Kook de pasta, maar die dit 2 minuten korter dan de kooktijd vermeld op de verpakking. Giet af en spoel met koud water. Goed laten uitdruppen en terug in de pan doen.

Nu maken we de bechamelsaus.
Warm de melk op in de microgolfoven. Smelt de boter in een pannetje. Wanneer de boter bubbelt, doe je de bloem er bij. Roer gedurende een minuut goed om.

boter bubbelt, dus bloem bijdoen


Giet nu geut per geut de melk erbij en roer steeds goed met een garde tot een glad mengsel. Wanneer alle melk toegevoegd is, breng je de saus aan de kook en blijf je goed roeren. Na enkele minuten begint de saus in te dikken. Zet het vuur af.

melk voorzichtig bijvoegen

Doe de kruiden in de saus en meng goed.

kruiden er bij


Neem 90 gram gruyère en 120 gram cheddar en doe ze in de saus. Roer tot de kaas onder de saus gesmolten is.

kaas er bij


Giet de saus bij de pasta en hussel door elkaar.

pasta met saus vermengen


Neem een ruime ovenschaal en giet de pasta hierin.
Strooi de resterende kaas en de broodkruimels over de pasta.

bestrooien met broodkruimels en geraspte kaas


Bak de mac 'n cheese een twintigtal minuutjes in de oven. Nu rest mij alleen nog te zeggen: GENIET!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten