Mac 'n cheese
Recept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten voorbereidingstijd en 20 minuten oventijd
Ingrediënten:
500 gram pasta
600 ml melk
40 gram bloem
40 gram boter
peper, zout en nootmuskaat (telkens een halve theelepel)
120 gram gruyère
150 gram cheddar
3 sneden wit brood zonder korst
1 eetlepel boter
Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 190 graden.
Scheur het brood in kleine stukjes. Doe deze in een kom. Smelt de eetlepel boter en meng met de broodkruimels. Zet aan de kant.
broodkruimels vermengd met gesmolten boter |
Kook de pasta, maar die dit 2 minuten korter dan de kooktijd vermeld op de verpakking. Giet af en spoel met koud water. Goed laten uitdruppen en terug in de pan doen.
Nu maken we de bechamelsaus.
Warm de melk op in de microgolfoven. Smelt de boter in een pannetje. Wanneer de boter bubbelt, doe je de bloem er bij. Roer gedurende een minuut goed om.
boter bubbelt, dus bloem bijdoen |
Giet nu geut per geut de melk erbij en roer steeds goed met een garde tot een glad mengsel. Wanneer alle melk toegevoegd is, breng je de saus aan de kook en blijf je goed roeren. Na enkele minuten begint de saus in te dikken. Zet het vuur af.
melk voorzichtig bijvoegen |
Doe de kruiden in de saus en meng goed.
kruiden er bij |
Neem 90 gram gruyère en 120 gram cheddar en doe ze in de saus. Roer tot de kaas onder de saus gesmolten is.
kaas er bij |
Giet de saus bij de pasta en hussel door elkaar.
pasta met saus vermengen |
Neem een ruime ovenschaal en giet de pasta hierin.
Strooi de resterende kaas en de broodkruimels over de pasta.
bestrooien met broodkruimels en geraspte kaas |
Bak de mac 'n cheese een twintigtal minuutjes in de oven. Nu rest mij alleen nog te zeggen: GENIET!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten