Maar ondergetekende geeft niet vlug op! Ik moet en zal bewijzen dat 'gezond' en 'cake' wel in één zin over de lippen kunnen rollen.
Dus daarom gezonde poging nummer 2: een vetvrije cake. Oké, wel nog met suiker, maar toch al zonder de ader-dicht-slibbende massa boter. Volgende keer maar eens proberen de suiker ook weg te laten.
En jeej! De cake is gelukt! Hij is lekker zacht en luchtig. Je proeft een lichte appelsmaak, maar het overheerst zeker niet.Nu kun je cake eten zonder schuldgevoel (als je de suiker even wegdenkt ;-) ).
Het recept:
Smeuïge, vetvrije cake
Recept voor: 1 cake
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereidingstijd en ongeveer 40 minuten baktijd
Ingrediënten:
150 gram zelfrijzende bloem
150 gram suiker (ik heb helft witte en helft bruine suiker gebruikt)
3 eieren
150 gram ongezoete appelmoes
Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 170 graden (hetelucht).
Klop de eieren en de suiker tot een luchtige massa. Voeg in delen de bloem en de appelmoes toe en vouw voorzichtig onder het eimengsel. Niet te lang kloppen, anders verliest de cake zijn luchtigheid en wordt taai.
bloem bij het ei-mengsel |
voorzichtig onder vouwen |
Deeg in de ingevette vorm |
Plaats gedurende 35 minuten in de oven als je een platte vorm gebruikt. Gebruik je een hoge cakevorm, dan moet de cake iets langer bakken.
Laat even afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.
Smakelijk!
ziet er lekker uit mmmm
BeantwoordenVerwijderen