Pagina's

donderdag 14 februari 2013

Mmmmmm... Quinoa met bietjes, kummel en knoflook

Twee weken geleden heb ik nog een quinoasalade met rode biet en feta gemaakt, deze week een variant die ik vond in het Foodiesmagazine: quinoa met bietjes, kummel en knoflook.

Kummel is hetzelfde als karwij. Het wordt soms ook wilde komijn genoemd. De smaak is kruidig zoet en neigt naar anijs. Gebruik er best niet te veel van, want het is een heel sterk kruid.


Quinoa met bietjes, kummel en knoflook




Recept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten bereidingstijd







Ingrediënten:
300 gram quinoa
1 citroen
300 gram rode biet
3 eetlepels olijfolie
zout en peper
1 teentje knoflook
1 theelepel kummel
1 theelepel paprikapoeder
150 gram waterkers

Bereidingswijze:
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Was de citroen en rasp de schil. Vang het citroensap op in een kommetje.

Snijd de rode bietjes in kleine blokjes. Meng de blokjes met 1 eetlepel olijfolie en de helft van het citroensap. Kruid naar smaak met peper en zout.

bietenblokjes met citroenrasp en -sap


Hak de knoflook fijn. Warm 1 eetlepel olijfolie op in een pan en fruit de knoflook samen met de kummel aan. Meng dit samen met het resterende citroensap door de quinoa. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

knoflook en kummel aanbakken


Meng de quinoasalade met de rode bietjes.

quinoa toevoegen


Zelf heb ik er een dot crème fraîche en veldsla bij geserveerd. Smakelijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten