Kummel is hetzelfde als karwij. Het wordt soms ook wilde komijn genoemd. De smaak is kruidig zoet en neigt naar anijs. Gebruik er best niet te veel van, want het is een heel sterk kruid.
Quinoa met bietjes, kummel en knoflook
Recept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten bereidingstijd
Ingrediënten:
300 gram quinoa
1 citroen
300 gram rode biet
3 eetlepels olijfolie
zout en peper
1 teentje knoflook
1 theelepel kummel
1 theelepel paprikapoeder
150 gram waterkers
Bereidingswijze:
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was de citroen en rasp de schil. Vang het citroensap op in een kommetje.
Snijd de rode bietjes in kleine blokjes. Meng de blokjes met 1 eetlepel olijfolie en de helft van het citroensap. Kruid naar smaak met peper en zout.
bietenblokjes met citroenrasp en -sap |
Hak de knoflook fijn. Warm 1 eetlepel olijfolie op in een pan en fruit de knoflook samen met de kummel aan. Meng dit samen met het resterende citroensap door de quinoa. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
knoflook en kummel aanbakken |
Meng de quinoasalade met de rode bietjes.
quinoa toevoegen |
Zelf heb ik er een dot crème fraîche en veldsla bij geserveerd. Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten