Citroen-ricottapannenkoekjes
Recept voor: 4 personen (20 kleine pannenkoekjes)
Bereidingstijd: 5 minuten voorbereidingstijd en 10 minuten baktijd
Ingrediënten:
1 citroen
125 g zelfrijzend bakmeel
1 ei
125 gram ricotta
200 milliliter volle melk
1 zakje vanillesuiker
zonnebloemolie
4 eetlepels lentehoning
Bereidingswijze:
Boen de citroen schoon, rasp de schil fijn en pers hem uit.
Roer van het bakmeel, het ei, de ricotta, de melk, de vanillesuiker, het citroensap, de rasp en een beetje zout een glad beslag.
alle ingrediënten tot een glad beslag roeren |
Verhit een beetje zonnebloemolie in een pan en bak per keer ongeveer 3 tot 4 kleine pannenkoekjes van het beslag.
3 tot 4 pannenkoekjes per keer bakken |
1 minuut langs de ene zijde |
en 1 minuut langs de andere zijde |
Serveer met wat honing of een beetje jam. Heerlijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten