Belgische bolognaisesaus my way
Recept voor: een grote hoeveelheid saus! (ik vries altijd een hoeveelheid in)
Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiding en 75 minuten kooktijd
Ingrediënten:
voor de tomatencoulis:
1 kilogram Roma tomaten
7 tenen knoflook
1 ui
2 takjes verse tijm
2 laurierblaadjes
enkele takjes verse basilicum
olijfolie
voor de afwerking van de saus:
1 ui
250 gram champignons
2 wortels
2 paprika's
1 blikje tomatenpuree
500 gram kalfsgehakt
200 milliliter room
peper en zout
400 gram spaghetti
Bereidingswijze:
De tomatencoulis:
Hak de tomaten in 4 stukken. Snipper de ui en de knoflook fijn.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een ruime pan. Bak de ui en de knoflook kort aan. Voeg de tomaten, de tijm, de basilicum en de laurierblaadjes toe.
de basis voor de tomatencoulis |
Laat de saus onafgedekt gedurende 45 minuutjes sudderen. Verwijder de tijmtakjes en laurierblaadjes. Mix daarna tot je een gladde saus bekomt. Deze vormt de basis voor de bolognaisesaus, maar kan je ook gebruiken om te serveren bij een stukje vlees of vis of bij een verse pasta!
de saus voor het mixen |
tomatencoulis |
De 'Belgische' bolognaisesaus:
Hak de ui fijn. Neem een ruime pan en fruit hierin de ui tot ze glazig wordt.
ui fruiten om de saus af te werken |
Snijd intussen de wortels, paprika en champignons in kleine stukjes.
Voeg het gehakt toe aan de ui en bak tot het een bruin korstje krijgt.
vlees rul bakken |
Voeg de kleingesneden groenten toe. Laat deze enkele minuten meebakken.
prachtig kleurenpalet |
Giet de tomatenpuree en de vers bereide tomatencoulis bij het vlees-groentenmengsel. Laat ongeveer een half uurtje sudderen met het deksel op de pan.
saus 30 minuutjes laten sudderen |
Voeg de room bij de bolognaisesaus. Warm even kort door. Kruid naar smaak met peper en zout.
room bij de saus |
Serveer met de gekookte spaghetti en lekker veel geraspte kaas! Njam!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten