zondag 17 februari 2013

Heerlijk in alle eenvoud: pasta met citroen-ricotta en spinazie

Dit is een handig recept wanneer je weinig tijd hebt, maar toch iets gezond en lekker op tafel wil zetten. Deze pasta is klaar in 15 minuten en wordt meestal ook door de kinderen gesmaakt (bij ons thuis toch).


Pasta met citroen-ricotta en spinazie




Recept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten







Ingrediënten:
400 gram pasta
250 gram ricotta
100 milliliter crème fraîche
500 gram spinazie
1/2 citroen
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
peper en zout
Parmezaanschilfers
eventueel: gerookt spek (voor de meatlovers :-) )


Bereidingswijze:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even aan de kant.

Snipper de knoflook fijn en bak aan in een eetlepel olijfolie. Spoel intussen de spinazie en voeg ze toe aan de knoflook. Roerbak gedurende een drietal minuutjes.

spinazie en knoflook roerbakken


Doe de ricotta samen met de crème fraîche in een kom. Roer goed los. Voeg de ricotta toe aan het spinaziemengsel.

ricotta-saus


Rasp de schil van de citroen. Doe de rasp bij de spinazie.  Pers een halve citroen uit boven de mengeling en hussel goed door elkaar.

Giet tenslotte de pasta bij de spinazie. Goed mengen.

pasta toevoegen


Kruid met peper en grof zout. Voeg eventueel krokant gebakken spekjes toe.

goed mengen en kruiden


Serveer goed warm met Parmezaanschilfers. Smakelijk!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten