Pasta met citroen-ricotta en spinazie
Recept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
400 gram pasta
250 gram ricotta
100 milliliter crème fraîche
500 gram spinazie
1/2 citroen
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
peper en zout
Parmezaanschilfers
eventueel: gerookt spek (voor de meatlovers :-) )
Bereidingswijze:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even aan de kant.
Snipper de knoflook fijn en bak aan in een eetlepel olijfolie. Spoel intussen de spinazie en voeg ze toe aan de knoflook. Roerbak gedurende een drietal minuutjes.
spinazie en knoflook roerbakken |
Doe de ricotta samen met de crème fraîche in een kom. Roer goed los. Voeg de ricotta toe aan het spinaziemengsel.
ricotta-saus |
Rasp de schil van de citroen. Doe de rasp bij de spinazie. Pers een halve citroen uit boven de mengeling en hussel goed door elkaar.
Giet tenslotte de pasta bij de spinazie. Goed mengen.
pasta toevoegen |
Kruid met peper en grof zout. Voeg eventueel krokant gebakken spekjes toe.
goed mengen en kruiden |
Serveer goed warm met Parmezaanschilfers. Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten