Deze keer in plaats van bloemkool met witte saus, geroosterde bloemkool! Heel eenvoudig, maar zo lekker!
In de oven geroosterde bloemkool
Recept voor: 3 personen
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereidingstijd en 20 minuten oventijd
Ingrediënten:
1 bloemkool
enkele eetlepels olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 200 graden.
Verwijder de groene bladeren van de bloemkool. In plaats van de bloemkool in roosjes te verdelen, snijd je met een groot scherp mes plakken van ongeveer 0,5 centimeter dik van de bloemkool. Leg deze plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Als er stukjes van de plakken bloemkool vallen, dan leg je deze gewoon ook op de bakplaat, geen probleem.
de plakken op de bakplaat leggen |
Besprenkel de bloemkoolplakken met de olijfolie. Kruid goed met peper en zout. Plaats de bakplaat in de oven en rooster de bloemkool gedurende ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin is. Het roosteren geeft de bloemkool een heerlijke crunch en een zoete smaak.
heerlijk krokant en bruin |
lekker met bijvoorbeeld puree en rookworst |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten