Oeufs en cocotte
Recept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 5 minuten voorbereidingstijd en 10 minuten oventijd
Ingrediënten:
4 eieren
zachte boter
2 eetlepels Parmezaan
4 eetlepels room
peper en zout
Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 180 graden.
Vet 4 hittebestendige potjes of ramequins in met de zachte boter.
de ramequin invetten |
Breek boven elk potje een ei. Giet er een beetje room bij en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Kruid met peper en zout.
eitje breken in het potje |
eetlepel room erbij en bestrooien met kaas |
Breng water aan de kook. Giet dit water in een diepe ovenschaal. Zet de ramequins met het ei in de ovenschaal. Zorg dat ze ongeveer tot de helft onder water staan.
de ramequins in de ovenschaal met water |
Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven (de eierdooier is dan nog zacht).
Wil je het ei laten stollen, laat ze dan enkele minuten langer in de oven staan.
lekker! |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten