vrijdag 25 januari 2013

Genieten! Overheerlijke ovenschotel met kip, pasta en broccoli

Deze maand neem ik voor het eerst deel aan het Foodblogevent. Jullie vragen je vast af wat dit in godsnaam is?! Wel, het is een maandelijkse uitdaging voor foodbloggers om een recept rond een bepaald thema te maken en hierover te bloggen. Aan het eind van de maand kiest de gastvrouw of -heer een nieuwe blogger die een thema voor de maand nadien mag bedenken en hosten.

Deze maand was de eer aan Levine van 'Uit de keuken van Levine'. Zij koos het thema 'Creatief met kip'. Een heel leuk en breed thema! Ik dacht direct aan mijn ovenschotel met kip, broccoli en pasta én had direct een reden om deze caloriebom nog eens te maken.

Zo gezegd, zo gedaan! Vanmiddag heerlijk gesmuld van deze ovenschotel. Kijken en genieten jullie even mee?

Overheerlijke ovenschotel met kip, pasta en broccoli
Recept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten voorbereiding en 30 minuten oventijd
Ingrediënten:
400 gram kipfilet (in hapklare brokken)
2 broccoli in roosjes verdeeld
2 boterhammen
2 teentjes knoflook
2 takjes tijm
takje peterselie
100 gram gerookte spekblokjes
400 gram penne
2 eetlepels gesmolten boter
70 gram Parmezaan geraspt
2 dl room (zoals gewoonlijk bij mij in light-versie)
1 dl bouillon
1 eetlepel bloem
peper en zout

de ingrediënten


Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de korsten van de boterhammen en leg deze in de oven om te drogen. Na een drietal minuten zijn de boterhammen geroosterd en kan je ze makkelijk verkruimelen. Meng de kruimels met 2 eetlepels gesmolten boter en zet ze aan de kant.

zelfgemaakt broodkruim smaakt nog eens zo lekker!

Breng een grote pan met water aan de kook en gaar hierin eerst de broccoli (ongeveer 3 minuutjes) en vervolgens de pasta (2 minuutje korter dan op de verpakking, want de pasta gaart nog na in de oven). Giet af en zet aan de kant.

veel gezonde broccoli

Neem een anti-kleefpan en bak hierin de spekblokjes bruin. 
Hak intussen de knoflook, tijm en peterselie fijn. Voeg de knoflook en tijm bij de spekblokjes en laat even meebakken. Strooi de bloem erover en bak al roerend goudbruin.Giet de bouillon (dit kan kippenbouillon, maar even goed groentenbouillon zijn) en de room in de pan en roer goed. Breng aan de kook. Voeg de stukjes kip toe en laat 6 á 7 minuutjes meekoken. Laat de Parmezaan smelten in de saus. Breng de saus op smaak met peper, zout en peterselie.

de kipblokjes worden gekookt in de saus

Doe de broccoli en pasta bij de saus en meng goed. Giet het mengsel in een ovenschaal. Bestrooi met de broodkruimels. Deze zullen voor een krokant, bruin, njammie korstje zorgen!

de 'voor' en hieronder de 'na'


Plaats ongeveer 30 minuten in de oven tot de pasta bubbelt en bruin is. Nu is het enkel nog hemels genieten van deze overheerlijke ovenschotel! Enjoy!!!

genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten