donderdag 24 januari 2013

Heerlijke zelfgemaakte gnocchi met romige paddenstoelen

Bij mijn zelfgemaakte gnocchi hoort natuurlijk ook een overheerlijke saus. Ik had paddenstoelen in huis, dus een romige paddenstoelensaus was vlug gemaakt. Een eenvoudige, maar zeer smakelijke saus!


Gnocchi met paddenstoelensaus

 
Recept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten






Ingrediënten:
600 gram (zelfgemaakte) gnocchi
400 gram gemengde paddenstoelen (vb. oesterzwammen, kastanjechampignons, ...)
1 ui
200 ml room (zelf gebruik ik light)
100 ml groenten- of kippenbouillon
80 ml madeira
beetje maïzena
peper en zout
gehakte peterselie

Bereidingswijze:
Hak de ui fijn en stoof ze aan in wat boter of olijfolie tot ze glazig zijn.

uitje stoven

Voeg er, op hoog vuur, de paddenstoelen bij. Roer regelmatig gedurende 3 à 4 minuutjes. Giet er de madeira bij en laat de alcohol even verdampen.

pannetje vol met heerlijks

Doe er dan ook de bouillon en de room bij. Even laten inkoken. Kruid met peper en zout en bind de saus lichtjes met maïzena. Werk af met gehakte peterselie. Kook de gnocchi en voeg ze bij de saus. Nu is het enkel nog genieten van deze heerlijke maaltijd!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen