zaterdag 26 januari 2013

Heerlijke bietencouscous met geitenkaas

Bietjes. Sommigen gruwen er van, maar ik kan er van blijven eten. Gemakshalve koop ik ze voorgestoomd, want het lijkt me een enorm gedoe om ze zelf te kuisen en te koken. Ze hebben een licht-zoete, maar ook aardse smaak en smaken heerlijk in een koude salade.

Regelmatig maak ik deze couscous klaar. Het is gereed in een wip en ideaal om mee te nemen in de lunchbox naar het werk. En het is ook nog eens gezond en barstensvol vitamientjes. Wat wil een mens nog meer?

Bietencouscous met geitenkaas



Recept voor: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten





Ingrediënten:
120 gram (volkoren) couscous
400 gram voorgekookte bieten (maar van mij mag je ze gerust zelf schillen en koken hoor!)
snufje kaneel
halve citroen
peper en zout
150 gram zachte geitenkaas (maar ook heel lekker met feta!)
1 eetlepel honing 
1 eetlepel olijfolie
eventueel geroosterde walnoten
halve komkommer


Bereidingswijze:
Bereid de couscous volgens de verpakking. Couscous moet niet gekookt worden, maar enkel weken in warm water. Het is heel vlug klaar, al na 4 minuutjes.



In de tussentijd snijd je de komkommer en de rode biet in blokjes.

heerlijk frisse komkommer

felrode bietjes


Doe de groenten in een kom. Wanneer de couscous lang genoeg geweld heeft, voeg je ze bij de groenten. Bestrooi met een snufje kaneel, breng op smaak met peper en zout en knijp de citroen uit. Meng alles goed door elkaar. Maak een dressing met de olijfolie en honing. Giet dit over de salade. Tenslotte verkruimel je de geitenkaas boven de salade.

verkruimelde geitenkaas en honing voor de zoete toets


Na 10 minuten heb je een heerlijk gezonde maaltijd op tafel getoverd. Smakelijk!

supergezonde, superlekkere salade


Ook heerlijk met geroosterde gehakte walnoten! 

2 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit! Het zelf klaarmaken van bietjes vind ik heel eenvoudig. Ik rooster ze meestal 2 uur in de oven (niet schillen, alleen wel even onder de kraan schoonmaken, verpakken in aluminiumfolie (per stuk). Daarna even laten afkoelen en schillen. Geeft een heerlijke smaak aan de bietjes! Kan me voorstellen dat het gerecht ook heel lekker is met quinoa in plaats van couscous...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de tip! Ga ik eens proberen! En dat idee van de quinoa is ook al door mijn hoofd geschoten. Ik probeer het deze week eens uit.

    BeantwoordenVerwijderen