zaterdag 16 februari 2013

Dé smeuïgste gele cake!

Vandaag heb ik een nieuw recept geprobeerd voor een gewone gele cake. Een quatre quarts is altijd lekker, maar kan soms een beetje droog uitvallen. Daarom dat ik nog steeds op zoek ben naar het ideale cake-recept.

En dit recept komt er zeker dichtbij! Deze cake is de zachtste cake die ik tot nu toe gebakken heb! Hij benadert de perfectie! Een blijvertje :-)


Smeuïge gele cake 



Recept voor: cake in springvorm van 24 centimeter
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereidingstijd en 1 uur baktijd








Ingrediënten:
4 eieren
225 gram zachte boter
350 gram fijne suiker
375 gram patentbloem
1 eetlepel bakpoeder
1 theelepel vanille-essence
1/4de theelepel zout
240 gram volle melk


Bereidingswijze:
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Warm de oven voor op 170 graden (hetelucht).

de ingrediënten


Mix de zachte boter romig. Voeg er lepel per lepel de suiker bij. Blijf kloppen tot je een luchtige massa bekomt.

boter en suiker


Voeg er nu één per één de eieren aan toe. Zorg dat het ei steeds opgenomen is vooraleer je het volgende ei toevoegt. Voeg de vanille-essence toe.

Zeef de bloem met het bakpoeder en zout boven een kom.
 
gezeefde bloem


Voeg de bloem en melk in delen toe aan het deeg, de bloem in vier keer, de melk in drie keer. Begin en eindig met de bloem. Steeds goed mixen tot de melk of bloem opgenomen is.

Giet het deeg in een ingevette bakvorm. Ik heb een ronde vorm van 24 centimeter doorsnede gebruikt.



Bak de cake een uur in de oven op 170 graden. Controleer of de cake gaar is door een satéprikker in het midden van de cake te steken.

net uit de oven!

Laat de cake afkoelen op een taartrooster.

afkoelen op taartrooster


Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten