donderdag 28 februari 2013

Mijn favoriete dagelijkse kost: Penne met pittige worst

Iedereen heeft wel zijn of haar favoriete dagelijkse kost. Je zet het gerecht in no time op tafel en het smaakt hemels!
Deze penne met pittige worst in tomatenroomsaus ís mijn overheerlijke comfort food! Het is echt superlekker! Ik zou het elke dag eten! En helemaal niet moeilijk om te maken!


Penne met pittige worst in tomatenroomsaus




Recept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten







Ingrediënten:
400 gram penne
400 gram worst (ik gebruik een mengeling van chipolata-worstjes)
3 grote wortelen
400 gram tomatenblokjes
1 theelepel gedroogde chili-vlokken
gehakte peterselie
1 ui
1 teen knoflook
100 milliliter room
peper en zout
olijfolie
70 gram Parmezaan


Bereidingswijze:
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit recept heb ik gemaakt met penne, maar je kan net zo goed papardelle of een andere pastasoort gebruiken.

Hak de ui en knoflook fijn. Warm olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook. Voeg na een minuutje de chilli-vlokken toe en laat even meebakken.

Snijd de worst in stukjes en voeg deze toe. Bak ze in ongeveer 5 minuutjes bruin. Snijd intussen de wortelen in kleine blokjes en voeg ze toe aan de worst. Laat even meebakken.

Voeg de tomatenblokjes toe aan het worstmengsel. Breng aan de kook. Laat 5 minuutjes koken (of tot dat de wortels zacht zijn). Kruid de saus met peper en zout.



Voeg de room toe en laat goed warm worden.



Giet de pasta bij de worst. Goed omroeren. Bestrooi met vers gehakte peterselie.



Verdeel de pasta over de borden. Bestrooi met Parmezaanse kaas. Smakelijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten