dinsdag 12 februari 2013

Een duo van warme en koude wraps

'Dagelijkse kost' met Jeroen Meus is een programma waarin ik regelmatig een recept zie passeren waarvan ik denk: "Hmmm, dat zou ik ook wel eens willen maken." Mijn lijstje is intussen ellenlang geworden, maar tijd om de recepten te maken, is er bijna niet.

Vandaag heb ik toch tijd gemaakt voor een lekker en gezond lunchgerecht: een duo van koude en warme wraps! Heerlijk! En het is eens iets anders dan de goeie oude boterham die (te) dikwijls op tafel verschijnt.

Mijn voorkeur (en die van mijn tafelgenoten) ging uit naar de warme wrap. De tzatziki is natuurlijk vrij sterk van smaak, terwijl de wrap met champignons bijna smelte in de mond. Mmmmmm! 


Een duo van warme en koude wrapsRecept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minutenIngrediënten:
de koude wrap:
4 tortillavellen
1⁄2 komkommer
1 teentje look
250 gram plattekaas
1 scheutje olijfolie
8 plakken gerookte zalm
peper
zout 

de warme wrap:
4 tortillavellen
8 plakken gedroogde ham (dunne)
250 gram paddenstoelen
1⁄2de bussel bieslook
200 gram kruidenkaas
1 klontje boter
peper
zout 


Bereidingswijze:

De koude wrap:
De basis van deze koude wrap is een klassieke Griekse tzatziki-salade, gecombineerd met gerookte zalm.

Schil de komkommer en snij de groente overlangs in 4 kwarten. Snij vervolgens de waterige zaadlijsten eruit.

zaadlijsten zoveel mogelijk verwijderen


Rasp het vruchtvlees van de komkommer in een mengschaal. Leg de stukjes komkommer in een neteldoek en wring er zoveel mogelijk vocht uit. Doe het droge vruchtvlees in een mengkom.

deze pulp blijft over


Meng de plattekaas onder de komkommerstukjes. Snijd de look heel fijn en voeg ze toe aan de mengeling. Kruid de tzatziki naar smaak met wat peper en een snuifje zout. Voeg er ook een scheutje olijfolie aan toe.

tzatziki


Leg op elke tortilla een paar plakjes gerookte zalm. Smeer daarop een royale portie van de tzatziki en rol de tortilla op.

Snij elke wrap middendoor en serveer.

klaar is de koude wrap!


De warme wrap:
Snipper de Parijse paddenstoelen in heel fijne stukjes. Zet een pan op een vuur en smelt daarin een klontje boter. Stoof de stukjes paddenstoel in de boter. Kruid met peper en zout.

Neem intussen een mengschaal en doe er de kruidenkaas in. Snipper de verse bieslook zeer fijn en meng de kruiden onder de kruidenkaas. Voeg nu de paddenstoelen toe aan de kruidenkaas en roer alles goed om.

Vul de tortilla’s. Leg op elk tortilla een paar sneetjes gedroogde ham. Smeer daarop een royale portie kruidenkaas met paddenstoelen. Rol de tortilla op en bak elk pannenkoekje in een warme pan. Leg elke opgerolde tortilla op de naad in de pan. Kleur de rolletjes aan beide zijden.

Snij elke warme wrap middendoor en serveer.

heerlijke warme wrap!

2 opmerkingen:

  1. als je die koude wrap ziet dan heb je al zin om hem op te eten!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties

    1. Het was ook superlekker! Maar wij vonden unaniem de warme wrap het lekkerst!

      Verwijderen