vrijdag 8 februari 2013

Vegetarisch genieten: penne met geroosterde pompoen en geitenkaas!

Regelmatig wordt hier een vegetarische dag ingelast. Meestal wordt deze dag niet op applaus onthaald, maar ik zet toch door! Waarom kunnen die mannen hun stukje vlees toch niet missen? Iets met een onweerstaanbare (oer)drang of zo?!

In ieder geval, zelf vind ik gerechten zonder vlees even lekker (of zelfs lekkerder!) als die met vlees. Het is beter voor het milieu en - niet onbelangrijk - voor de dieren. Een drietal keer per week dus geen vlees op het menu!

Vandaag was ook vegadag. Gewoon een lekkere, eenvoudige pasta met pompoen en geitenkaas van Ainsley Harriott. Klaar in een half uurtje en met een voldaan gevoel van tafel!


Penne met geroosterde pompoen en geitenkaas
Recept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereidingstijd en 30 minuten oven/kooktijd


Ingrediënten:
400 gram penne
150 gram geitenkaas (eventueel met honing)
50 gram walnoten
een eetlepel gehakte peterselie
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
1 kleine pompoen
50 gram Parmezaanse kaas
peper en zout

Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 200 graden.

Snijd de pompoen in blokjes (schil mag er aan blijven). Leg ze op een bakplaat met de ongepelde teentjes knoflook en bedruppel met olijfolie. Laat 30 minuutjes bakken in de oven tot de pompoen een beetje bruin kleurt.

pompoen komt uit de oven


Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en plaats even aan de kant.

Vermeng de olijfolie met de peterselie. Doe de dressing bij de pasta en roer goed.

peterseliedressing


Hak de walnoten in grove stukken. Doe deze 10 minuten voor het einde bij de pompoen, zodat ze even kunnen meeroosteren.

Wanneer de pompoen klaar is, vermeng je ze met de pasta. Knijp de knoflookteentjes uit en snijd fijn.
Kruid de pasta met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas boven de pasta en bestrooi tenslotte met wat Parmezaanse kaas.
Smakelijk!


2 opmerkingen:

  1. Lol, hier hetzlefde hoor. IK ben al jaren Pescetarier (eet 1 maal per week vis, geen vlees) maar de rest van mijn gezin zijn vleeseters...maar op maandag is het Meatless Monday, en ja, zoals bij jou, het wordt hier altijd ontvangen met een grote zucht en een "ah nee" van de kinders, vooral mijn zoon van 17 jaar dus.
    Ik probeer zoveel mogelijk rekening te houden met hun voorkeuren, en Chili non carne wordt hier wel goed onthaald, als er nacho's bij zijn. ^^Toffe recept, leuke blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja, ik vind dat ik soms ook wel eens mag beslissen wat er op tafel komt. Ze moeten zeker één keer proeven en als ze het niet lusten, dan eten ze bijvoorbeeld alleen de pasta op. Bedankt voor het compliment!

    BeantwoordenVerwijderen