vrijdag 15 februari 2013

Geweldige citroen-ricottapannenkoekjes!

Ricotta en pannenkoeken... Op het eerste gezicht een vreemde combinatie. Ook ik stond er sceptisch tegenover. Maar ik heb mijn mening moeten herzien! Deze pannenkoekjes waren superlekker! Krokant van buiten en zacht van binnen, zoet, luchtig, ... Gewoonweg heerlijk! Deze variant komt hier zeker vaker op tafel!


Citroen-ricottapannenkoekjes




Recept voor: 4 personen (20 kleine pannenkoekjes)
Bereidingstijd: 5 minuten voorbereidingstijd en 10 minuten baktijd








Ingrediënten:
1 citroen
125 g zelfrijzend bakmeel
1 ei
125 gram ricotta
200 milliliter volle melk
1 zakje vanillesuiker
zonnebloemolie
4 eetlepels lentehoning

Bereidingswijze:
Boen de citroen schoon, rasp de schil fijn en pers hem uit.

Roer van het bakmeel, het ei, de ricotta, de melk, de vanillesuiker, het citroensap, de rasp en een beetje zout een glad beslag.

alle ingrediënten tot een glad beslag roeren


Verhit een beetje zonnebloemolie in een pan en bak per keer ongeveer 3 tot 4 kleine pannenkoekjes van het beslag.

3 tot 4 pannenkoekjes per keer bakken



1 minuut langs de ene zijde



en 1 minuut langs de andere zijde



Serveer met wat honing of een beetje jam. Heerlijk!








Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen