zondag 3 februari 2013

Krokante schnitzels met kaaskorstje

Dit recept gaat al jaren mee! Het maakt een schnitzel net dat beetje meer af :-).
Ik heb het recept ooit eens op smulweb gevonden, en het was hier onmiddellijk een hit.
In ieder geval moet je dit eens proberen! Een nieuwe en eenvoudige manier om je schnitzel te pimpen. 5 minuten werk en je hebt er geen omkijken meer naar!


Krokante schnitzels met kaaskorstje




Recept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 5 minuten voorbereidingstijd en 30 minuten oventijd







Ingrediënten:
400 gram varkensschnitzel
2 flinke eetlepels paneermeel
50 gram geraspte kaas
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels room
2 eetlepels olijfolie
1 glas witte wijn

Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 200 graden.

Vermeng de wijn met de olijfolie en giet in een ovenschaal.Leg de schnitzels in de ovenschaal.

schnitzel in het wijn-olijfolie-mengsel


Doe het paneermeel, mosterd, room en geraspte kaas in een kommetje en roer goed om tot je een smeuïg papje krijgt. Voeg eventueel nog wat room toe als het te droog is.

dit wordt het korstje


Besmeer de schnitzels aan de bovenkant met een dikke laag van het kaasmengsel. Leg enkele klontjes boter op de schnitzels.



Zet de schnitzels ongeveer een half uurtje in de oven, tot ze een bruin, krokant korstje hebben.

Lekker met gebakken aardappelen en een slaatje!

het eindresultaat!





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen