donderdag 7 februari 2013

Smullen: courgettes met couscous en gerookte makreel

Dit fantastische recept vond ik op de blog van Appels & bietjes! Nanja is gepassioneerd door gezond, lekker en echt eten. Het is een geweldige blog met superlekkere en gezonde recepten. Zeker een kijkje nemen dus!

Ik was onmiddellijk gewonnen voor dit recept. Het is gezond, snel en heeft couscous, gerookte makreel én courgette als ingrediënten. My cup of tea! Dus vandaag de test gedaan en goed bevonden! Dit komt hier vaker op tafel!


Courgettes gevuld met couscous en gerookte makreel


Recept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten voorbereidingstijd en 20 minuten oventijd

Ingrediënten:
2 grote courgettes
300 gram gerookte makreel
250 gram couscous
1 rode peper
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie


Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de couscous klaar zoals vermeld op de verpakking. Couscous moet niet koken, maar wellen in heel warm water, meestal een minuutje of vier.

Verwijder het vel van de makreel en snijd in hapklare stukjes.

Snijd de courgette in de lengte door en verwijder de pitjes met een lepel. De pitjes kun je er makkelijk uitschrapen.

Hak de ui, rode peper en de knoflook fijn. Warm de olijfolie op in een pan en fruit hierin de smaakmakers. Voeg de makreel en de rode peper toe en warm goed door. Breng op smaak met peper en zout.

het couscousmengsel


Vul de holle ruimte van de courgette met de makreel-vulling. Plaats de courgettes in een ovenschaal en bak ze gedurende een 20-tal minuutjes in de oven.

klaar voor de oven



De courgettes zijn klaar als ze mooi gebruind zijn.



 


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten