dinsdag 5 februari 2013

Lekker gegeten bij eetcaffee Multatuli in Gent!

Enkele jaren geleden was ik al eens te gast bij Multatuli in Gent. Toen was het mij al heel goed bevallen. Tijd dus om te testen of het eten er 4 jaar later nog even lekker is als in mijn herinnering.

Multatuli ligt op een idyllische locatie aan de Leie in hartje Gent, aan de Huidevetterskaai.Via de ingangspoort, waarboven 'Van Crombrugghe's Genootschap' prijkt, kom je binnen op de gezellige patio. Hier wordt je ontvangen door de vriendelijke gastheer die je meetroont naar het eetcafé.
Het café oogt als een stemmige, gezellige ruimte. Aan de muren prijken oude reclameborden en voor de tafel kun je kiezen uit oude treinbanken of zwarte bistrotafeltjes.Wanneer we op een winterse zaterdagavond om half 9 toekomen in het café, zijn alle tafeltjes al bezet. Reserveren is hier, toch zeker in het weekend, aangeraden! Gelukkig waren wij met ons gezelschap zo slim geweest om dit te doen en konden we direct aanschuiven aan onze tafel.

We krijgen van de gastheer een menukaart in de handen en worden ook onmiddellijk voorzien van een mandje met vers knapperig brood en goede boter. Lekker!
De kaart is vrij uitgebreid, met voor elk wat wils: een keur aan salades en Belgische klassiekers (stoverij en rundstartaar), maar ook enkele 'minder' bekende gerechten, zoals bijvoorbeeld de kortgebakken halloumi.

We starten met het aperitief: vlierbloesemsiroop met cava. In het glas komt de bubbelende lichtroze cava (gekleurd door de siroop). De smaak is verrassend! Niet te zoet, zoals sommige aperitieven kunnen uitvallen, maar perfect in balans.

Daarna valt de keuze voor de dames op het slaatje met warme geitenkaas in notenjasje met perendressing. Op het bord komt een copieuze hoeveelheid geitenkaas en salade. Hier ga je zeker niet met honger van tafel! En de smaak is ook heerlijk! De dressing past perfect bij de kaas. Mmmmm! Alleen jammer dat het broodmandje niet aangevuld wordt.
De heren kiezen voor de stoverij met frietjes. Ook van hun kant zijn alleen maar positieve reacties te horen, zowel over de stoverij als over de verse frietjes.

Er is nog net plaats voor een dessert. Zelf kies ik voor de huisgemaakte brownie met vanille-ijs. Deze stelt me een beetje teleur. De brownie is lopend van binnen en heeft meer weg van een moelleux. De smaak is oké, maar bij een brownie stel ik me een smeuïge chocoladecake voor, geen lopend deeg. De dame blanche en crème brulée bij de andere tafelgasten worden allemaal perfect bevonden.

Buiten deze laatste kleine teleurstelling, is de algemene teneur in ons gezelschap toch heel positief! Multatuli heeft ons aangenaam verrast met lekker eten voor een mooie prijs! Wij komen hier zeker nog eens terug! En als je eens in Gent bent, passeer dan zeker eens voorbij de Huidevetterskaai om binnen te springen in dit mooie, historische pand!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten