maandag 4 februari 2013

Spaghetti met geroosterde tomaten en amandelpesto

Heerlijke pesto met geroosterde tomaatjes, amandelen, basilicum en Parmezaanse kaas. 


Spaghetti met geroosterde tomaten en amandelpesto





Recept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten oventijd en 15 minuten voorbereidingstijd







Ingrediënten:
6 tomaten
1 teentje knoflook
een bosje basilicum
50 gram amandelen
1 theelepel rode wijnazijn
1/4de theelepel chillivlokken
3 eetlepels olijfolie
1/4de theelepel zout
500 gram volkoren spaghetti
30 gram Parmezaan


Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in 6 stukjes en verwijder de pitjes. Rooster de tomaten gedurende 25 minuten in de oven.

verse tomaatjes in stukken snijden
en roosteren in de oven


Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Doe de noten samen met de knoflook in een hoge beker en mix tot een fijne massa (wil je liever een grovere saus, stop dan eerder met mixen).
Voeg de geroosterde tomaten, basilicum, chillivlokken en rode wijnazijn toe. Mix opnieuw en voeg intussen de olijfolie druppelsgewijs toe.
Voeg tenslotte de Parmezaanse kaas en het zout toe en roer goed om.


Wat ik miste in mijn gerecht, was een beetje kleur. De volgende keer zou ik wat tomatenblokjes snijden en over het gerecht strooien.




Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en doe ze terug in de kookpot.

Voeg de saus toe en vermeng goed. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas en enkele gehakte nootjes.

de pesto

heerlijke pasta

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen