vrijdag 8 februari 2013

In de oven geroosterde bloemkool

Weer een eenvoudig recept om te variëren met de 'dagelijkse kost'.
Deze keer in plaats van bloemkool met witte saus, geroosterde bloemkool! Heel eenvoudig, maar zo lekker!



In de oven geroosterde bloemkool




Recept voor: 3 personen
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereidingstijd en 20 minuten oventijd






Ingrediënten:
1 bloemkool
enkele eetlepels olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 200 graden.

Verwijder de groene bladeren van de bloemkool. In plaats van de bloemkool in roosjes te verdelen, snijd je met een groot scherp mes plakken van ongeveer 0,5 centimeter dik van de bloemkool. Leg deze plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Als er stukjes van de plakken bloemkool vallen, dan leg je deze gewoon ook op de bakplaat, geen probleem.

de plakken op de bakplaat leggen


Besprenkel de bloemkoolplakken met de olijfolie. Kruid goed met peper en zout. Plaats de bakplaat in de oven en rooster de bloemkool gedurende ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin is. Het roosteren geeft de bloemkool een heerlijke crunch en een zoete smaak.

heerlijk krokant en bruin



lekker met bijvoorbeeld puree en rookworst


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen