woensdag 6 februari 2013

Romige bloemkoolsoep met pittige gorgonzola

Dit receptje ligt hier al rond te slingeren sinds Kerstmis. We hebben het toen gegeten als voorgerecht. Het is hét bewijs dat soep maken helemaal niet moeilijk is. Je tovert er op korte tijd een feestelijk gerechtje mee op tafel en alles kan op voorhand gedaan worden. Perfect als je gasten ontvangt en niet te veel aan tafel gemist wil worden.


Romige bloemkoolsoep met pittige gorgonzola
Recept voor: 1 liter soep
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereidingstijd en 15 minuten kooktijd


Ingrediënten:
1 kleine bloemkool
750 ml groentenbouillon (ik gebruik verse, maar een blokje kan ook natuurlijk)
125 ml room
peper en zout
nootmuskaat
100 gram gorgonzola

Bereidingswijze:
Laat een klontje boter smelten in een ruime pan. Verdeel intussen de bloemkool in roosjes. Laat de bloemkoolroosjes een 5-tal minuutjes bakken (maar niet bruinen) in de boter.

Warm intussen de bouillon op. Giet deze na 5 minuten bij de bloemkool. Breng aan de kook. Laat de soep met deksel een kwartiertje zachtjes borrelen, tot de bloemkool gaar is. Voeg er de slagroom bij, maar laat nu niet meer koken (om schiften te vermijden).

Pureer de soep en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de soep over de borden. Snijd de gorgonzola in kleine stukjes en strooi over de soep. Dien onmiddellijk op met een stukje vers brood met boerenboter. Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten