vrijdag 1 februari 2013

Pittige mangochutney volgens Afrikaans recept

Van een kennis afkomstig uit Afrika heb ik dit recept voor mangochutney gekregen. De meeste recepten voor chutney bevatten azijn, maar zijn recept niet.
Het wordt een heerlijk zoete, pittige, smeuïge chutney, die perfect smaakt bij de gevulde filo-rolletjes die ik gemaakt heb (die vind je trouwens hier).

Pittige mangochutney volgens Afrikaans recept



Recept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten voorbereidingstijd en 1 uur kooktijd







Ingrediënten:
1 mango
1 rode peper zonder zaadjes
1 theelepel gember
1 theelepel curry
1 theelepel zout
100 gram riet- of basterdsuiker
2 teentjes knoflook
1 ui

Bereidingswijze:
Snijd de mango in stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook en rode peper fijn.

mango, peper en knoflook


Doe de stukjes in een pannetje. Voeg de suiker, gember, curry, zout toe en zet op laag vuur.

alles samen in de pan


Zet het deksel op de pan. Roer regelmatig. Houd het mengsel goed in de gaten zodat het niet aanbrand. Laat ongeveer een uur zachtjes koken. Doe in een schone pot en bewaar in de koelkast.

 


Heerlijk bij allerlei gerechten, bijvoorbeeld bij deze

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen