dinsdag 26 februari 2013

Lekkere fast-food: pizza met chorizo, geitenkaas en rucola

Pizza, mmmmmm!!! Ik heb het mezelf even makkelijk gemaakt door kant en klaar pizzadeeg te gebruiken, maar de andere ingrediënten heb ik wel zelf gesneden. Was toch wel 5 minuten werk :-). Het moet niet altijd uitgebreid zijn. Af en toe mag zoiets als een pizza natuurlijk ook, maar wel liefst zelf gemaakt belegd ;-)


Pizza met chorizo, geitenkaas en rucola




Recept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 5 minuten voorbereidingstijd en 20 minuten oventijd







Ingrediënten:
1 rol pizzadeeg
150 gram chorizo
100 gram zachte geitenkaas
70 gram rucola
1 potje tomatensaus
10 zwarte olijven; zonder pit en in schijfjes
1 bol mozarella
1 eetlepel oregano


Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 190 graden.

Rol het pizzadeeg met bakpapier uit op een bakplaat. Besmeer de pizzabodem dun met tomatensaus.

Snijd de chorizo in dunne schijfjes. Leg ze op de pizza. Brokkel de geitenkaas boven de pizza, samen met de olijven. Snijd de mozarella fijn en beleg hiermee de pizza.

Bestrooi het geheel met oregano.

moeilijk om een smakelijke foto te nemen...


Bak de pizza ongeveer 20 minuten in de oven. Beleg met de verse rucola. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen