zaterdag 9 februari 2013

Eitje bij het ontbijt: oeufs en cocotte

Vandaag een Franse klassieker bij het ontbijt: eitjes au bain marie gegaard in een ramequin. Een scheutje room, een beetje geraspte Parmezaan en 10 minuten later heerlijk genieten! En je kan er eindeloos mee variëren! Champignons, hamreepjes, gerookte zalm, ... Er is zoveel mogelijk!


Oeufs en cocotte




Recept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 5 minuten voorbereidingstijd en 10 minuten oventijd







Ingrediënten:
4 eieren
zachte boter
2 eetlepels Parmezaan
4 eetlepels room
peper en zout

Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 180 graden.

Vet 4 hittebestendige potjes of ramequins in met de zachte boter.

de ramequin invetten


Breek boven elk potje een ei. Giet er een beetje room bij en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Kruid met peper en zout.

eitje breken in het potje

eetlepel room erbij en bestrooien met kaas


Breng water aan de kook. Giet dit water in een diepe ovenschaal. Zet de ramequins met het ei in de ovenschaal. Zorg dat ze ongeveer tot de helft onder water staan.

de ramequins in de ovenschaal met water


Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven (de eierdooier is dan nog zacht).
Wil je het ei laten stollen, laat ze dan enkele minuten langer in de oven staan.

lekker!
 Heerlijk met soldaatjes!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen