woensdag 13 februari 2013

Going the American way: hotdog buns

Hotdog broodjes uit de supermarkt zijn vaak droog en zitten vol chemische toevoegingen. Daarom dat ik ze liever zelf maak. Het is even werk, maar je krijgt er een zalig zacht broodje voor in de plaats! Natuurlijk gebruik ik een Amerikaans recept (kan het anders?)!

Dit recept kan ook gebruikt worden voor hamburgerbroodjes.


Amerikaanse hotdog buns




Recept voor: ongeveer 12 broodjes (dan zijn het wel kleintjes)
Bereidingstijd: 30 minuten voorbereidingstijd, 30 minuten rijstijd en 20 minuten baktijd







Ingrediënten:
120 milliliter water
240 milliliter melk
60 gram boter
540 gram bloem
25 gram suiker
10 gram zout
7 gram gedroogde gist
1 ei

Bereidingswijze:
Warm de melk, het water en de boter in een pannetje op tot een lauw-warm mengsel.

Doe de helft van de bloem, de gist, het ei en de suiker in een mengkom en roer goed door elkaar.

Voeg er het melkmengsel aan toe en kneed tot een plakkerig deeg. Voeg er dan deel per deel de resterende bloem en het zout aan toe.

Leg de bekomen deegbal op een bestoven werkblad. Kneed gedurende 8 à 10 minuten tot een elastisch deeg.

de deegbal


Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken. Duw elk stuk uit tot een rechthoek.

maak een rechthoekige platte lap


Rol daarna de rechthoek vanaf de langste zijde op (strak!).

strak oprollen tot een worstvorm


Vouw de uiteinden van het bekomen worstje naar binnen.

zijkanten naar onder vouwen


Leg met de naad naar beneden op een stuk bakpapier. 

broodjes voor de rijs


Laat de broodjes ongeveer 30 minuten rijzen op een warme plaats.

broodjes na de rijs


Warm de oven voor op 200 graden. Bak de broodjes ongeveer 12 minuten. Klaar!



Ik bak de broodjes nog even opengesneden aan in de pan om ze een beetje krokant te maken. Dan hotdog worstje er op, een beetje sla (er moet bij mij toch altijd een beetje groen bij zijn), een beetje ketchup en smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten